RTC Prinsenbeek

fietsen.... wat anders ?

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Programma komende tijd

Komende tijd weer mooie activiteiten op het programma:

 

- Aanstaande zondag 16 Augustus wordt er weer om 09.00 uur een Verrassingstocht verreden in B-tempo, start Marktzicht.

- Om 08.30 uur wordt er verzameld voor een rondje +/- 100km B+ tempo.

 

- Vanaf Woensdag 19 Augustus is de vertrektijd weer 18.30 uur!!

 

- Woensdag 26 Augustus wordt er onder leiding van Henk Martens een rit naar "in den Bockenreyder" te Esbeek gereden met een afstand van 100km.

Vertrek om 10.00 uur vanuit de Drie Linden met B-tempo. Onderweg wordt er 2 keer gestopt voor koffie.

 

- Dan op Zondag 30 Augustus organiseren wij voor alle wielrenners en clubkes uit Prinsenbeek en omgeving de jaarlijkse toertocht "100 om de Beek"!

Dit is een volledig uitgepijlde toertocht vanuit Prinsenbeek van ca. 100km. De tocht zal deze keer niet om de Beek gaan maar richting Dinteloord, Numansdorp de Hoeksche waard in en via Dordrecht terug naar de Beek. Halverwege is er in Strijensas een verzorgde tussenstop.

Inschrijven kan van 08:30u tot 10:00u in Cafe-Zaal Marktzicht, Markt 10 in  Prinsenbeek.

Voor deze tocht zijn de deelname kosten 3,00,- euro p.p. Voor de deelname aan de 100 om de Beek is een helm verplicht.

En voor de vereniging of club met meeste aantal deelnemers wacht na afloop een heerlijke Slagroomtaart van Bakkerij Elias!

 

Verder voor in de agenda;

- Zondag 6 September de Duinentocht

- Zondag 20 September Beeks Wielerspektakel bij WV Breda, meer info volgt.


Graag tot op de fiets,
RTC Prinsenbeek

 

 

Laatst aangepast op vrijdag, 14 augustus 2015 18:09
 

Met RTC clubrondje op doordeweekse zondag.

Daar was ik weer weleens aan toe. Inmiddels al 1000 km op de teller in de afgelopen 13 maanden, waarvan 65% in Frankrijk en de rest in Nederland mar gin ene keer mee de club meegewist. Het was een drukte van jewelste op de markt en bijna alle leeftijdscategorieën waren vertegenwoordigd. Rein namens de 60 plussers. Richard Koeken namens de jongste gasten en Pieter Vlamings en ik namens de grootste categorie, die tussen de 50 en 60. We vertrokken voor een rondje Chaam dat leek oos een strak plan. 206 leden en maar 4 aan het vertrek, hoe kan da? Nou dat is nie zo moeilijk, 45% fietst niet als het rengert. De C en dames zen er ok niet bij alweer 50 minder. Dan was er gisteren Breda Live, daar was iedereen onder de 45 en breng dan nog in mindering diegene die een ander feestje hadden of al op vakantie zen en dan blijven er mar 4 over en die waren er.

Gelukkig reed Rein lek in Alphen en enerzijds gelukkig was Wim Verwijmeren er niet bij en hadden we 5 minuten tijd om bij te tanken, anderzijds jammer want het was ook een weertje voor Wim, lekker tegen de wind in stoempen. Ondertussen zag ik de gemiddelde hartslag na 40 kilometer op 133 staan iets anders als Gesink 107 na 180 km Tour de France. De Slingerdreef hebben we maar links laten liggen en vanaf Gilze naar Bavel mochten we lekker in het wiel bij Pieter zitten die zo kon uitleven. Dat deed hij bij Princeville nog even over door te roepen laatste stukkie en de snelheid op te voeren naar de 40 maar die ouwe knarren kreeg hij er niet af. En als je dan lekker je hoofd hebt leeg gemaakt na 65 km en tijd zat hebt gehad om na te denken onderweg en je zelf vond dat deze dag een overwinning is dan draag ik, zoals ze dat in de grote Tour ok doen, deze overwinning op aan de zieken in ons RTC peloton.
Uiteraard na afloop nog lekker bij Toon en Winny van een dubbele espresso genoten.
Laatst aangepast op zondag, 12 juli 2015 13:13
 

Klassieker, zwaar, zeer zwaar, gevarieerd en succesvol

Vanmorgen om 6.45 was het al een drukte op het terras bij Marktzicht. Anton zat op zijn gemak te wachten op de andere liefhebbers van de klassieker. Want liefhebber moet je zijn voor een dergelijke tocht.
Suzan en 18 andere kleppers stonden samen met begeleiders Rien van Gils en Sjef klaar en vertrokken zelfs al voor de klok 7 zei. Het 1e gedeelte was via Helwijk, Geertruidenberg, Dussen, Drongelen, Bern, Well, Hedel, Gewande, Berghem, Koolwijk naar Herpen waar RTC ons op heerlijke koffie en gebak trakteerden, thanks. Maar inmiddels regende het al lange tijd een beetje en na het poseren voor Prinsenbeek Nieuws ging het in de regen verder, maar Peter Hazenberg en Henk Martens zouden niet verder meegaan en hadden dus met zijn 2en volle bak wind tegen terug. Onder leiding van Anton volgden Suzan En Eric Peeters, de Leonnen Kok en Blokker, Ron van Leysen,  Peter van den Bliek, Gert-Jan Schoenmakers, Christ Vincenten, Erwin van Riel, Ferdy Huijbregts, John Hage, Martijn Koster, Ton Schraven, Pieter Vlamings, Paul Dekker en Rob Braaksma hun weg verder  via Overlangel, Grave, Heumen en Mook kwamen we op ons lunchadres Groesbeek aan maar voordat we op terras mochten neerploffen had Oppermaestro Antoon nog het mooiste stukkie bewaard, 2 keer de Zevenheuvelenweg, Berg en Dal en uiteraard het plaatsje Beek met de diverse korte klimmetjes waarvan 1 met 15% zorgden ervoor dat de lunch perfect smaakt.
Op het terras deed ook het zonnetje zijn intrede maar deze bracht ook een stevig westenwindje mee en dat was lastiger. Via de Mookerheide naar Molenhoek, Overasselt, en bij Nederasselt de Maas weer over, en dezelfde weg terug naar Den Bosch waar we in Bokhoven aan de Maas nog een laatste bakkie koffie pakten alvorens de laatste 50 kilometer in te zetten, via Hedikhuizen, Heusden, Doeveren, Waspik Noord, Raamsdonkveer Made en de tol weer terug te keren om 18.20 en allen moe maar voldaan neer te vallen op het terras bij Toon en Winny voor een welverdiende Trappist of andere lekkernij. Sjef en volgchauffeur Rien van Gils hebben de wielen die ze bij hadden niet nodig gehad en met zijn allen hebben we weer een mooi stukske Nederland gezien waarvoor bedankt Anton en ook aan Jac uiteraard.
(Kleine aanvulling, de foto's staan ook op de site - zie fotos' - 2015 - Klassieker)
Laatst aangepast op woensdag, 17 juni 2015 18:03
 
Meer artikelen...


Pagina 24 van 27

Inloggen

Komende week:

Geen evenementen


...

Onze hoofdsponsors

Banner
Banner